neděle 1. listopadu 2015

K. V KUCHYNI: BRAMBORÁKY S KŘENEM



O podzimních prázdninách u mě byl přítel, a když jsem uvažovala, co připravím k jídlu, napadly mě i bramboráky, protože minule mu ty zeleninové (http://presypis.blogspot.cz/2013/08/k-v-kuchyni-trochu-jiny-bramborak.html) hodně chutnaly. A jelikož mě baví zkoušet pořád nějaké nové recepty, tentokrát jsem recept upravila na křenový.

BRAMBORÁKY S KŘENEM

Příprava: 20 minut
Pocení zeleniny: 30 minut
Opékání: 30 minut

Množství: 4 porce

Ingredience na bramboráky:
600g brambor (nejlépe varný typ C, ale můžete použít i B)
100g petržele
1 lžíce strouhaného křenu
3 lžíce hladké mouky
1 vejce
sůl a pepř
olej na opékání

Ingredience na dip:
4-5 lžic zakysané smetany
3 lžíce strouhaného křenu
sůl a pepř

Postup:
  1. Brambory, a petržel oloupejte, opláchněte, a nastrouhejte nahrubo. Posolte, promíchejte a nechte vypotit 30 minut. Z brambor a petržele vymačkejte vodu.
  2. Křen oloupejte, nastrouhejte nahrubo a smíchejte se zeleninou. Smíchejte s moukou a vejci. Těsto trochu osolte a opepřete.
  3. Pánev vymažte olejem a rozpalte ji. Do pánve dávejte vždy jednu lžíci těsta, z něj vytvarujte spodkem lžíce placku. Bramboráky opékejte dozlatova, po každém bramboráku pánev opět vymažte olejem.
  4. Zakysanou smetanu smíchejte s křenem, osolte a opepřete. Podávejte k bramborákům.

Žádné komentáře:

Okomentovat