neděle 5. května 2013

K. V KUCHYNI: DORTÍKY JINAK



Původně jsem chtěla péct cupcakes s mandlemi a lístky růží, jenže růže ještě nevykvetly a tak jsem připravila trochu jiné dortíky.

Kávové dortíky

Příprava: 1 hodina
Pečení: 15 minut

Množství: 8 dortíků

Ingredience na piškot:
6 žloutků
125g třtinového cukru
1 sáček vanilkového cukru
150g hladké mouky
6 lžic vody
1 sáček prášku do pečiva
1 lžička rozpustné kávy
6 bílků
3 lžíce likéru Baileys
100g krupicového cukru

Ingredience na krém:
3 vejce
100g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
1 lžíce rozpustné kávy
200g mascarpone
100g másla

Ingredience na ozdobení:
20g mleté kávy
8 kávových zrn v hořké čokoládě (prodává Oxalis)



1. Troubu předehřejte na 170°C. Žloutky utřete se třtinovým a vanilkovým cukrem. Poté postupně přidávejte mouku, vodu, prášek do pečiva a kávu. Z bílků ušlehejte sníh a přidejte jej do těsta. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut.



2. Piškot pokapejte baileys. Na pánvi rozpusťte krupicový cukr na karamel a polijte s ním piškot. Nechte vychladnout.



3. Ve vodní lázni šlehejte vejce, cukr a kávu do zhoustnutí. Nechte vychladnout a poté přidejte mascarpone a máslo.



4. Piškot překrojte v polovině. Jednu polovinu piškotu pomažte krémem, položte na ni druhou a znovu pomažte. Odkrojte okraje.
 


5. Piškot s krémem rozkrájejte na dortíky, posypte kávou a ozdobte kávovými zrny.

Žádné komentáře:

Okomentovat