Zahrnutá novými kulinářskými časopisy jsem zatoužila po
šťavnatém ovoci a čokoládě. I když se recept nakonec od mé původní představy
hodně lišil, dopadl výborně.
Čokoládové muffiny s
třešněmi
Příprava těsta: 15 minut
Pečení: 20 minut
Příprava náplně: 1
hodina
Množství: 15 kousků
Ingredience na těsto:
120g krupicového cukru
130g změklého másla
3 vejce
3 lžíce rumu
150ml mléka
200g hladké mouky
3 lžíce kakaa
1 lžička kypřicího prášku
Ingredience na náplň:
350g višní
1 lžíce krystalového cukru
1 sáček vanilkového cukru (já použila vanilkový)
30g pudinkového prášku
1. Troubu si předehřejte na 180°C. Pomocí ručního šlehače
smíchejte v misce cukr, máslo, vejce a rum. Postupně přidávejte mléko a mouku
spolu s kakaem a kypřicím práškem.
2. Těsto rozdělte do 15 papírových košíčků. Do nich
vložte menší košíček, zamáčkněte jej prstem a zatižte peckami nebo sušenými
plody (já použila šípek), aby menší košíčky při pečení nevypadly. Pečte 20
minut, poté menší košíčky i s peckami vyndejte.
3. Višně i s peckami dejte do hrnce, zalijte 150ml vody a
přidejte cukr. Zakryjte pokličkou a nechte zhruba 45 minut vařit na mírném
ohni. Poté zkontrolujte, zda se ovoce odděluje od pecek a slupka je měkká.
Pokud ano, ostavte hrnec a směs nechte vychladnout. Třešně vypeckujte, vraťte
do šťávy v hrnci a rozmíchejte na kaši. Do směsi přidejte vanilkový cukr a
pudinkový prášek. Za stálého míchání přiveďte k varu a poté stáhněte z ohně a
nechte vychladnout. Směsí naplňte dírky v muffinech.
Žádné komentáře:
Okomentovat