pondělí 22. dubna 2013

K. V KUCHYNI: DORTÍKY POČTVRTÉ



Zahrnutá novými kulinářskými časopisy jsem zatoužila po šťavnatém ovoci a čokoládě. I když se recept nakonec od mé původní představy hodně lišil, dopadl výborně.

Čokoládové muffiny s třešněmi

Příprava těsta: 15 minut
Pečení: 20 minut
Příprava náplně:  1 hodina

Množství: 15 kousků

Ingredience na těsto:
120g krupicového cukru
130g změklého másla
3 vejce
3 lžíce rumu
150ml mléka
200g hladké mouky
3 lžíce kakaa
1 lžička kypřicího prášku

Ingredience na náplň:
350g višní
1 lžíce krystalového cukru
1 sáček vanilkového cukru (já použila vanilkový)
30g pudinkového prášku


1. Troubu si předehřejte na 180°C. Pomocí ručního šlehače smíchejte v misce cukr, máslo, vejce a rum. Postupně přidávejte mléko a mouku spolu s kakaem a kypřicím práškem.
2. Těsto rozdělte do 15 papírových košíčků. Do nich vložte menší košíček, zamáčkněte jej prstem a zatižte peckami nebo sušenými plody (já použila šípek), aby menší košíčky při pečení nevypadly. Pečte 20 minut, poté menší košíčky i s peckami vyndejte.

3. Višně i s peckami dejte do hrnce, zalijte 150ml vody a přidejte cukr. Zakryjte pokličkou a nechte zhruba 45 minut vařit na mírném ohni. Poté zkontrolujte, zda se ovoce odděluje od pecek a slupka je měkká. Pokud ano, ostavte hrnec a směs nechte vychladnout. Třešně vypeckujte, vraťte do šťávy v hrnci a rozmíchejte na kaši. Do směsi přidejte vanilkový cukr a pudinkový prášek. Za stálého míchání přiveďte k varu a poté stáhněte z ohně a nechte vychladnout. Směsí naplňte dírky v muffinech.

Žádné komentáře:

Okomentovat