Pro úspěch jsem se
rozhodla tento dort zopakovat (navíc na léto se dorty se spoustou lehkého krému
hodí). A ještě vylepšit. Zjednodušila jsem ho, co se ingrediencí i složitosti
přípravy týče. Také jsem vynechala „pudink“ se šampaňským, kvůli kterému byl
krém tekutější a hůře držel. Také je v něm o něco málo šampaňského, které
navíc nepřijde do horké směsi v hrnci, takže si víc udrží svou chuť a
alkohol.
KRÉM SE ŠAMPAŇSKÝM
Ingredience:
250ml šlehačky
50g moučkového cukru
30g ztužovače šlehačky (želatinový
ztužovač) + 60ml sektu
Postup:
3. Připravte krém se
šampaňským. Smetanu ušlehejte dotuha, ke konci přišlehejte cukr. Ztužovač
připravte podle návodu na obalu (ale místo vody použijte šampaňské) a
promíchejte se šlehačkou. Dejte chladit do ledničky.
Žádné komentáře:
Okomentovat