úterý 18. srpna 2015

K V KUCHYNI: JEŠTĚ LEPŠÍ (A JEŠTĚ OPILEJŠÍ) NAROZENINOVÝ DORT

Pro úspěch jsem se rozhodla tento dort zopakovat (navíc na léto se dorty se spoustou lehkého krému hodí). A ještě vylepšit. Zjednodušila jsem ho, co se ingrediencí i složitosti přípravy týče. Také jsem vynechala „pudink“ se šampaňským, kvůli kterému byl krém tekutější a hůře držel. Také je v něm o něco málo šampaňského, které navíc nepřijde do horké směsi v hrnci, takže si víc udrží svou chuť a alkohol.

KRÉM SE ŠAMPAŇSKÝM

Ingredience:
250ml šlehačky
50g moučkového cukru
30g ztužovače šlehačky (želatinový ztužovač) + 60ml sektu

Postup:
3. Připravte krém se šampaňským. Smetanu ušlehejte dotuha, ke konci přišlehejte cukr. Ztužovač připravte podle návodu na obalu (ale místo vody použijte šampaňské) a promíchejte se šlehačkou. Dejte chladit do ledničky.


Žádné komentáře:

Okomentovat