Mými 'posledními' měly být cupcakes s mandlemi a
růží. Již od května jsem čekala, kdy nám na zahradě vykvetou růže. Vykvetly na
konci června a já jsem se vrhla do sbírání a sušení okvětních lístků.
S nadšením jsem vymýšlela recept, a jakmile lístky uschly, pustila jsem se
do pečení.
Jenže když jsem cupcakes vytáhla z trouby a
ochutnala je, byly jak usmažené. Další 'radostí' bylo, že jsem si krém na
ozdobení připravovala dopředu, a když jsem smíchala krém se šlehačkou, byla
směs moc řídká, takže jsem z ní nakonec připravila pohár s krémem,
piškoty a jahodami. Později jsem zjistila, že jsem do těsta dala moc mléka a
šlehačku měla více ušlehat a zamíchat do krému hned po ušlehání. Recept jsem
tedy poupravila a začala vymýšlet jiné cupcakes.
Na papírek jsem si napsala různé možné kombinace. Byly
to: nektarinky a bílá čokoláda, jahody a čokoláda, meruňky a kokos. Podívala
jsem se na lísteček, přečetla si kombinace a zkoušela suroviny různě přesouvat.
A napadlo mě: "Co jahody, hořká čokoláda a kokos? Je to zajímavá
kombinace, trochu neobvyklá, ale originální. Proč ne?" A díky poslední
větě jsem se pustila do pečení. Tady je výsledek.
ČOKOLÁDOVÉ CUPCAKES S JAHODAMI
A KOKOSEM
Příprava: 30 minut
Pečení: 22 minut
Množství: 14 kousků
Ingredience na těsto:
100g krupicového cukru
120g másla
2 vejce
170g hladké mouky
120ml mléka
1 lžička kypřicího prášku
3 lžíce kakaa
100g jahod
Ingredience na krém:
250g čerstvého sýra (např. Lučina, Philadelphia)
50g másla
50g moučkového cukru
50g jahod
Ingredience na
dokončení:
4 lžičky nastrouhaného kokosu
14 kostiček hořké čokolády
1. Troubu si předehřejte na 180°C. Pomocí ručního šlehače
promíchejte máslo, cukr a vejce. Postupně přidávejte mléko, mouku, kypřicí
prášek a kakao. Jahody nakrájejte a ručně vmíchejte. Pečte 22 minut.
2. Společně prošlehejte čerstvý sýr, máslo a moučkový
cukr. Jahody rozmačkejte vidličkou, přidejte a opět prošlehejte.
3. Krémem naplňte igelitový sáček a ustřihněte sáčku
jeden růžek. Cupcakes ozdobte krémem, posypte kokosem a ozdobte čokoládou.
Žádné komentáře:
Okomentovat