Skvělým letním dezertem je (kromě zmrzliny) mousse neboli
pěna. Je krásně nadýchaná, ochladí, jen má o více kalorií, než zmrzlina. Za ten
hřích ale stojí. Když se k ní přidá ovoce, je i osvěžující.
ČOKOLÁDOVÁ PĚNA
Příprava: 15 minut
Chladnutí: 45 minut
Množství: 4 porce
Ingredience:
100g hořké čokolády
100ml smetany ke šlehání
100g mascarpone
drobné ovoce na ozdobení
Čokoládu rozpusťte a nechte 15 minut chladnout. Smetanu
ušlehejte a lehce prošlehejte mascarpone. Čokoládu prošlehejte
s mascarpone a jemně vmíchejte šlehačku. Rozdělte do čtyř misek a nechte
30 minut v chladničce. Před podáváním posypte čerstvým ovocem.
PĚNA S BÍLOU
ČOKOLÁDOU A NEKTARINKAMI
Příprava: 20 minut
Chladnutí: 45 minut
Množství: 4 porce
Ingredience:
100g bílé čokolády
100ml smetany ke šlehání
150g mascarpone
100g nektarinek (váha bez pecek)
Čokoládu rozpusťte a nechte 15 minut chladnout. Nektarinky
nakrájejte na kostičky. Smetanu ušlehejte a mascarpone lehce prošlehejte. Čokoládu
prošlehejte s mascarpone, jemně vmíchejte šlehačku a přimíchejte
nektarinky, část nektarinek dejte stranou. Rozdělte do čtyř misek a nechte 30
minut v chladničce. Před podáváním posypte zbylými nektarinkami.
Žádné komentáře:
Okomentovat