sobota 20. července 2013

K. V KUCHYNI: MOUSSE

Skvělým letním dezertem je (kromě zmrzliny) mousse neboli pěna. Je krásně nadýchaná, ochladí, jen má o více kalorií, než zmrzlina. Za ten hřích ale stojí. Když se k ní přidá ovoce, je i osvěžující.

ČOKOLÁDOVÁ PĚNA
Příprava: 15 minut
Chladnutí: 45 minut

Množství: 4 porce

Ingredience:
100g hořké čokolády
100ml smetany ke šlehání
100g mascarpone
drobné ovoce na ozdobení

Čokoládu rozpusťte a nechte 15 minut chladnout. Smetanu ušlehejte a lehce prošlehejte mascarpone. Čokoládu prošlehejte s mascarpone a jemně vmíchejte šlehačku. Rozdělte do čtyř misek a nechte 30 minut v chladničce. Před podáváním posypte čerstvým ovocem.

PĚNA S BÍLOU ČOKOLÁDOU A NEKTARINKAMI
Příprava: 20 minut
Chladnutí: 45 minut

Množství: 4 porce

Ingredience:
100g bílé čokolády
100ml smetany ke šlehání
150g mascarpone
100g nektarinek (váha bez pecek)

Čokoládu rozpusťte a nechte 15 minut chladnout. Nektarinky nakrájejte na kostičky. Smetanu ušlehejte a mascarpone lehce prošlehejte. Čokoládu prošlehejte s mascarpone, jemně vmíchejte šlehačku a přimíchejte nektarinky, část nektarinek dejte stranou. Rozdělte do čtyř misek a nechte 30 minut v chladničce. Před podáváním posypte zbylými nektarinkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat