úterý 13. srpna 2013

K. U GRILU: ZELENINA A OVOCE

K létu neodmyslitelně patří grilování a tak jsem se do něj pustila i já. Taky proto, že grilování je velmi jednoduché – stačí něco nakrájet, ochutit nebo smíchat a ogrilovat.
Zelenina na grilu je skvělá příloha, ale já ji klidně jím i samotnou. A pokud chcete na grilu připravit i dezert, vsaďte na ovoce v balíčku.

ZELENINOVÝ TALÍŘ

Příprava: 15 minut
Grilování: 30 minut

Množství: 4 porce

Ingredience:
50g cherry rajčátek
100g cukety
150g lilku
100g papriky
sůl a pepř
1 stroužek česneku
4 snítky tymiánu
1 snítka bazalky
2 lžíce olivového oleje

Postup:
1.    Rajčata nakrájejte na třetiny, cuketu na kolečka, lilek na půlkolečka a papriku na proužky. Zeleninu navrstvěte na talíř nebo tác. Česnek prolisujte a rozvrstvěte ho na cukety a lilek. Bylinky nasekejte. Cuketu, lilek a papriku posypte tymiánem, rajčata bazalkou. Zakápněte olivovým olejem a grilujte zhruba 30 minut.

KUKUŘICE NA GRILU

Příprava: 5 minut
Grilování: 30 minut

Množství: 4 porce

Ingredience:
4 kukuřičné klasy
40g změklého másla
sůl a pepř (špetka na každý klas)

Postup:
1.    Klasy potřete máslem, osolte a opepřete. Grilujte zhruba 30 minut.

PEČENÁ JABLKA V BALÍČKU
Příprava: 10 minut
Grilování: 20 minut

Množství: 4 porce

Ingredience:
4 jablka
4 lžičky cukru krupice
4 lžičky skořice
4 lžičky citronové šťávy

Postup:
1.    Jablka nakrájejte na plátky a smíchejte s cukrem, skořicí a citronovou šťávou. Zabalte do balíčků z alobalu. Nechte grilovat přibližně 20 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat