Zelenina na grilu je skvělá příloha, ale já ji klidně jím
i samotnou. A pokud chcete na grilu připravit i dezert, vsaďte na ovoce v balíčku.
ZELENINOVÝ TALÍŘ
Příprava: 15 minut
Grilování: 30 minut
Množství: 4 porce
Ingredience:
50g cherry rajčátek
100g cukety
150g lilku
100g papriky
sůl a pepř
1 stroužek česneku
4 snítky tymiánu
1 snítka bazalky
2 lžíce olivového oleje
Postup:
1.
Rajčata
nakrájejte na třetiny, cuketu na kolečka, lilek na půlkolečka a papriku na
proužky. Zeleninu navrstvěte na talíř nebo tác. Česnek prolisujte a rozvrstvěte
ho na cukety a lilek. Bylinky nasekejte. Cuketu, lilek a papriku posypte
tymiánem, rajčata bazalkou. Zakápněte olivovým olejem a grilujte zhruba 30
minut.
KUKUŘICE NA GRILU
Příprava: 5 minut
Grilování: 30 minut
Množství: 4 porce
Ingredience:
4 kukuřičné klasy
40g změklého másla
sůl a pepř (špetka na každý klas)
Postup:
1.
Klasy
potřete máslem, osolte a opepřete. Grilujte zhruba 30 minut.
PEČENÁ JABLKA V BALÍČKU
Příprava: 10 minut
Grilování: 20 minut
Množství: 4 porce
Ingredience:
4 jablka
4 lžičky cukru krupice
4 lžičky skořice
4 lžičky citronové šťávy
Postup:
1.
Jablka
nakrájejte na plátky a smíchejte s cukrem, skořicí a citronovou šťávou. Zabalte
do balíčků z alobalu. Nechte grilovat přibližně 20 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat