pondělí 26. srpna 2013

K. V KUCHYNI: IMPROVIZACE PO INDICKU

Tento recept je vlastně taková 'z nouze ctnost'. Jídel obvykle dělám dvě porce, takže mi vždycky něco zbyde. A výjimkou nebylo ani zeleninové karí (http://presypis.blogspot.cz/2013/08/k-v-kuchyni-indie-na-taliri.html). Až na dýni jsem všechnu zeleninu využila na ratatouille, ale pořád mi v lednici zbývalo kokosové mléko, rajčatové pyré a kari pasta. Tak jsem se pokusila z toho něco vymyslet. S kari pastou jsem opekla kuřecí prsa, přidala mléko a pyré a měla jsem omáčku. Zbývalo už jen uvařit rýži.
Toto jídlo je tedy připravíte s minimem ingrediencí a práce. A kromě toho i se skvělou, mírně pálivou a neobvyklou chutí. Jenom se musíte na něco připravit.
Zaprvé, pokud nechcete, aby byl vás dům cítit jako indická restaurace, zavřete dveře do všech pokojů, a co nejvíc otevřete v kuchyni okna. Zadruhé, sporák a všechno, co od něj není dál než půl metru až metr, bude úplně poprskané kari pastou.
Takže jestli neradi uklízíte, tohle jídlo radši ani nevařte. Je totiž tak dobré, že každý, kdo ochutná, ho bude chtít znovu.

KUŘECÍ KARÍ S RÝŽÍ
------------------------------
Příprava: 5 minut
Vaření: 25 minut

Množství: 4 porce

Ingredience:
250g kuřecích prsou
4 lžíce kari pasty tikka
2 lžíce olivového oleje
500g rajčatového pyré (passaty)
100ml kokosového mléka
240g (2 sáčky) rýže

Postup:
  1. Dejte vařit vodu. Maso očistěte, nakrájejte na nudličky a promíchejte s kari pastou. V pánvi rozpalte olej a na středním plameni opékejte maso 10 minut. Rýži dejte vařit na 15 minut.
  2. K masu přidejte rajčatové pyré a kokosový olej a vařte do zhoustnutí, zhruba 15 minut. Podávejte s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat