pátek 31. října 2014

K. V KUCHYNI: HALLOWEENSKÉ CUPCAKY


Do kostýmu se na Halloween neoblékám, ale slavím ho. Dlabáním dýně a dlabáním něčeho sladkého. Aby se to "něco sladkého" k Halloweenu opravdu hodilo, připravila jsem dýňové cupcaky, co vypadají jako duchové nebo příšerky. A je jich třináct (to původně ani nebyl záměr, ale na Halloween je to perfektní).

HALLOWEENSKÉ CUPCAKES

Příprava: 30 minut
Pečení: 16-18 minut
Chlazení: 30 minut

Množství: 13 kousků

Ingredience na těsto:
150g dýně (váha po okrájení)
80g čokolády (hořké na vaření nebo směs bílé, mléčné a hořké)
70g másla
250g hladké mouky
120g třtinového cukru
1/2 lžičky jedlé sody
2 lžičky kypřicího prášku
200ml mléka
2 vejce

Ingredience na krém a ozdobení:
50g čokolády na vaření
100ml 33% smetany
200g mascarpone
2 lžíce moučkového cukru

Postup:
  1. Dýni zbavte semínek, oloupejte a nastrouhejte. Čokoládu nasekejte na kostičky. Na středním plameni rozpusťte v hrnečku máslo a nechte jej chvíli chladnout. Předehřejte troubu na 180°C. V míse promíchejte mouku, cukr, jedlou sodu a kypřicí prášek s mlékem, máslem a vejci. Přimíchejte dýni a čokoládu. Těsto rozdělte do papírových košíčků a dejte péct na 16-18 minut. Poté nechte chladnout.
  2. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a nalijte ji na alobal ve tvarech očiček a pusinek. Dejte chladit do ledničky na půl hodiny až hodinu. Ušlehejte smetanu. Mascarpone prošlehejte s cukrem a vmíchejte k němu šlehačku. Lžící dejte krém na cupcaky do tvaru "kopečků" a dejte na 30 minut chladit. Cupcaky ozdobte ztuhlou čokoládou.

Žádné komentáře:

Okomentovat