Do kostýmu se na Halloween neoblékám, ale slavím ho.
Dlabáním dýně a dlabáním něčeho sladkého. Aby se to "něco sladkého"
k Halloweenu opravdu hodilo, připravila jsem dýňové cupcaky, co vypadají
jako duchové nebo příšerky. A je jich třináct (to původně ani nebyl záměr, ale
na Halloween je to perfektní).
HALLOWEENSKÉ CUPCAKES
Příprava: 30 minut
Pečení: 16-18 minut
Chlazení: 30 minut
Množství: 13 kousků
Ingredience na těsto:
150g dýně (váha po okrájení)
80g čokolády (hořké na vaření nebo směs bílé, mléčné a
hořké)
70g másla
250g hladké mouky
120g třtinového cukru
1/2 lžičky jedlé sody
2 lžičky kypřicího prášku
200ml mléka
2 vejce
Ingredience na krém a
ozdobení:
50g čokolády na vaření
100ml 33% smetany
200g mascarpone
2 lžíce moučkového cukru
Postup:
- Dýni zbavte semínek, oloupejte a nastrouhejte. Čokoládu nasekejte na kostičky. Na středním plameni rozpusťte v hrnečku máslo a nechte jej chvíli chladnout. Předehřejte troubu na 180°C. V míse promíchejte mouku, cukr, jedlou sodu a kypřicí prášek s mlékem, máslem a vejci. Přimíchejte dýni a čokoládu. Těsto rozdělte do papírových košíčků a dejte péct na 16-18 minut. Poté nechte chladnout.
- Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a nalijte ji na alobal ve tvarech očiček a pusinek. Dejte chladit do ledničky na půl hodiny až hodinu. Ušlehejte smetanu. Mascarpone prošlehejte s cukrem a vmíchejte k němu šlehačku. Lžící dejte krém na cupcaky do tvaru "kopečků" a dejte na 30 minut chladit. Cupcaky ozdobte ztuhlou čokoládou.
Žádné komentáře:
Okomentovat